graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

botwinka z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupa jest bardzo smaczna i pożywna

botwinka z jajkiem

Składniki:

botwinka z jajkiem

 

  • 6 małych buraczków czerwonych
  • 3 łyżki cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka vegety
  • 10 młodych liści z buraczków
  • 4 jajka
  • 3 liry wody

 

Sposób przygotowania:

botwinka z jajkiem
buraki dokładnie umyć i pokroić na małe kawałki,pokrojone włożyć do garnka i zlać wodą i ugotować do miękkości,z cukrem ,solą i vegetą,liście z buraczków umyć i drobno pokroić i dodać do gotujących się buraków pogotować razem przez 10 minut jajka ugotować na twardo obrać ze skorupek ,pokroić na ćwiartki i podawać razem z gorącą zupą

Tagi:

jajko jajka