Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1265]

Brązowe tagliatelle z sosem warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie bezmięsne. Polecam na szybki obiad, lunch lub kolację. Danie świetnie smakuje z tartym parmezanem.

Brązowe tagliatelle z sosem warzywnym

Składniki:

Brązowe tagliatelle z sosem warzywnym

 

Sposób przygotowania:

Brązowe tagliatelle z sosem warzywnym

ETAP 1:

Brązowe tagliatelle z sosem warzywnym
Warzywa - paprykę, cukinię i cebulę kroimy w kostkę

Umyte warzywa - paprykę, cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

ETAP 2:

Brązowe tagliatelle z sosem warzywnym
Warzywa smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek

Warzywa smażymy do miękkości na rozgrzanej oliwie z oliwek. Dodajemy sól, pieprz, oregano, ostrą paprykę mieloną oraz pomidory z puszki.

Podgrzewamy, aż pomidory się rozpadną, a sos się zagęści.

W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Makaron odcedzamy i łączymy z sosem.

Każdą porcję dania posypujemy startym parmezanem.