Sposób przygotowania:
Brązowy ryż z bulgurem i owocami morza
Przygotowanie: Ryż i kaszę ugotować do miękkości. Bulgur zalać wrzątkiem i odstawić do napęcznienia. Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić do namoczenia. Migdały i orzechy rozdrobnić. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę, z cebulą zrobić to samo. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić paprykę i cebulę oraz zmiażdżony czosnek. Podsmażać ok 5 minut. Dodać pokrojoną w małe kawałki pierś z kurczaka, przyprawy+suszona paprykę i smażyć do czasu aż kurczak będzie miękki. Na oddzielnej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać zmiażdżony czosnek, krewetki oraz kalmary. Posypać kolendrą i smażyć około 7minut. Ugotowaną kaszę, ryż i bulgur przełożyć do patelni z kurczakiem, wymieszać, dodać namoczone, odsączone rodzynki, rozdrobnione migdały oraz orzechy i wszystko dobrze wymieszać. Przełożyć na talerze a na wierzch polać usmażonymi owocami morza w czosnku. Smacznego!