mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Brokułowa jarzynka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromat wina zmienia smak brokułów nie do poznania.

Brokułowa jarzynka

Składniki:

Brokułowa jarzynka

 

  • 1 kg brokułów
  • 125g masła
  • szczypta soli
  • 1/2 szkl bulionu warzywnego
  • 1/2 szkl białego wina
  • 2/3 szkl bułki tartej

Sposób przygotowania:

Brokułowa jarzynka
Brokuły umyć, osuszyć, podzielić na różyczki, łodygi pokroić w plasterki. Bulion zagotować, wrzucić łodygi, gotować 5minut. Wlać wino, wrzucić różyczki brokułów, osolić, zagotować, gotować jeszcze 10 minut. Masło rozpuścić w garnku, wsypać bułkę tartę, zrumienić na złoto. Brokuły odcedzić, polać bułką tartą i od razu podawać.

Tagi:

tarta brokuły