Sposób przygotowania:
Zupa brokułowo-porowa
Ziemniaki obierz , umyj i pokrój dowolnie, im mniejsze kawałki tym krótszy czas gotowania. Por,czosnek oraz brokuł również oczyść i pokrój. Wlej odrobinę oleju do garnka i podsmaż w nim około 10 minut wszystkie warzywa. Lekko posól, popieprz oraz dodaj 2-3 liście laurowe. Gdy ziemniaki zrobią się szkliste wlej wywar warzywny. Gotuj do miękkości warzyw, około 20 minut, na małym ogniu. Po tym czasie zmiksuj zupę i dopraw jeżeli to konieczne. Podawaj z warzywami z wywaru i opcjonalnie z prażonymi ziarnami słonecznika.Smacznego.
![Zupa brokułowo-porowa Zupa brokułowo-porowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-brokulowo-porowa-319384.jpg)
![Zupa brokułowo-porowa Zupa brokułowo-porowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-brokulowo-porowa-319385.jpg)