Pasje Jolki

Pasje Jolki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Zupa brokułowo-porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa brokułowo-porowa jest rozgrzewająca, oczyszczająca, syta oraz dietetyczna.Polecam właśnie teraz w te zimowe wieczory.

Zupa brokułowo-porowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa brokułowo-porowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowo-porowa
Ziemniaki obierz , umyj i pokrój dowolnie, im mniejsze kawałki tym krótszy czas gotowania. Por,czosnek oraz brokuł również oczyść i pokrój. Wlej odrobinę oleju do garnka i podsmaż w nim około 10 minut wszystkie warzywa. Lekko posól, popieprz oraz dodaj 2-3 liście laurowe. Gdy ziemniaki zrobią się szkliste wlej wywar warzywny. Gotuj do miękkości warzyw, około 20 minut, na małym ogniu. Po tym czasie zmiksuj zupę i dopraw jeżeli to konieczne. Podawaj z warzywami z wywaru i opcjonalnie z prażonymi ziarnami słonecznika.Smacznego.
Zupa brokułowo-porowa
Warzywa oczyść, pokrój,podsmaż i zalej wywarem.Gotuj ok.20 min.
Zupa brokułowo-porowa
Po około 20 min. zmiksuj zupę, dopraw i smacznego

Tagi:

pory brokuły