goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zupa brokułowo-porowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jak każda zupa tak i ta będzie jeszcze smaczniejsza jeśli przygotujemy ją na wywarze mięsnym. Polecam!

Zupa brokułowo-porowa z ryżem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa brokułowo-porowa z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowo-porowa z ryżem
Por, marchew, seler i pietruszkę kroimy w kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Warzywa gotujemy w bulionie wraz z ryżem. Pod koniec gotowania dodajemy podzielony na różyczki brokuł. Gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem. Smacznego! 
Zupa brokułowo-porowa z ryżem
Por podobnie jak inne warzywa drobno kroimy
Zupa brokułowo-porowa z ryżem
Pod koniec gotowania dodajemy podzielony na różyczki brokuł