Sposób przygotowania:
Brokułowo ryżowe kotleciki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
Brokuła opłukać i podzielić na różyczki obgotować lekko w solonej wodzie, wycedzić i gdy przestygnie drobno pokroić.
Ryż wymieszać razem z brokułem. Dodać roztrzepane jajko, do smaku sól i pieprz i wymieszać. Formować w dłoniach kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor z każdej strony. Można podawać na ciepło i zimno.
Brokuła opłukać i podzielić na różyczki obgotować lekko w solonej wodzie, wycedzić i gdy przestygnie drobno pokroić.
Ryż wymieszać razem z brokułem. Dodać roztrzepane jajko, do smaku sól i pieprz i wymieszać. Formować w dłoniach kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor z każdej strony. Można podawać na ciepło i zimno.