Sposób przygotowania:
Krokiety mięsne z grzybkami
Ciasto na naleśniki:
Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę. Smaż naleśniki na gorącej patelni. Usmażone naleśniki nakładaj jeden na drugim.
Przygotowanie farszu:
Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, podsmaż na gorącym oleju. Dodaj pokrojoną cebulę i smaż chwilę co jakiś czas mieszając. Mięso podsmaż i dorzuć do pieczarek. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do mielonego.
Przygotowanie krokietów.
Na każdy naleśnik ułóż farsz. Zwiń tak jak gołąbki obtocz w rozbełtanych jajkach i na końcu w bułce tartej.
Smaż na złoty kolor.
Podawaj z barszczem czerwonym.
Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę. Smaż naleśniki na gorącej patelni. Usmażone naleśniki nakładaj jeden na drugim.
Przygotowanie farszu:
Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, podsmaż na gorącym oleju. Dodaj pokrojoną cebulę i smaż chwilę co jakiś czas mieszając. Mięso podsmaż i dorzuć do pieczarek. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do mielonego.
Przygotowanie krokietów.
Na każdy naleśnik ułóż farsz. Zwiń tak jak gołąbki obtocz w rozbełtanych jajkach i na końcu w bułce tartej.
Smaż na złoty kolor.
Podawaj z barszczem czerwonym.
ewaeu
BozenaMatuszczyk
Ewa miło mi że Ci sie spodobały .zaraz zerknę na Twoje.Pozdrawiam
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję serdecznie.;)