Sposób przygotowania:
Placuszki cukiniowo - ziemniaczane
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce (ja starłam połowę na drobnych, połowę na grubszych oczkach). Przekładamy na sito aby odsączyć nadmiar wody.
Ugotowane ziemniaki ścieramy na drobnej tarce lub przepuszczamy przez praske, dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wbijamy do masy jajko i dodajemy mąkę.
W razie gdyby masa była za rzadka dodajmy więcej mąki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkie placuszki. Podajemy same, z ulubionym sosem lub jogurtem.
Ugotowane ziemniaki ścieramy na drobnej tarce lub przepuszczamy przez praske, dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wbijamy do masy jajko i dodajemy mąkę.
W razie gdyby masa była za rzadka dodajmy więcej mąki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkie placuszki. Podajemy same, z ulubionym sosem lub jogurtem.