Sposób przygotowania:
Brownie Fit Bezglutenowe i z Avocado
1. Awokado przekroić na pół wyjąć pestkę a następnie wydrążyć miąższ
2. Zblendować na gładkie pure z bananem oraz syropem klonowym oraz ekstraktem waniliowym.
Odważyć sypkie składniki i wsypać do osobnej miski.
Do przygotowanego pure wbijać pojedynczo jajka ważne by mieszać do uzyskania lśniącej konsystencji nie miksować!!! Miksowanie spowodowałoby zbytnie napowietrzenie masy i zmieniłoby to konsystencję.
3. Dodać sypkie i przesiane wcześniej składniki: mąkę ,kakao z solą i sodą.
4. Formę 20x20 cm natłuścić (np. masłem) i rozprowadzić równomiernie masę wyrównując wierzch. Piec w 180 st. C przez 25-30 minut.
Podawać z świeżymi plasterkami banana i awokado lub innymi świeżymi owocami.
2. Zblendować na gładkie pure z bananem oraz syropem klonowym oraz ekstraktem waniliowym.
Odważyć sypkie składniki i wsypać do osobnej miski.
Do przygotowanego pure wbijać pojedynczo jajka ważne by mieszać do uzyskania lśniącej konsystencji nie miksować!!! Miksowanie spowodowałoby zbytnie napowietrzenie masy i zmieniłoby to konsystencję.
3. Dodać sypkie i przesiane wcześniej składniki: mąkę ,kakao z solą i sodą.
4. Formę 20x20 cm natłuścić (np. masłem) i rozprowadzić równomiernie masę wyrównując wierzch. Piec w 180 st. C przez 25-30 minut.
Podawać z świeżymi plasterkami banana i awokado lub innymi świeżymi owocami.