Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Brownie na jogurtach skyr

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ciasto. Bardzo wilgotne. Trochę takie zakalcowate, ale takie ma być. Mało słodkie, ale można dodać więcej cukru, dla mnie było w sam raz. Polecam spróbować.

Brownie na jogurtach skyr

Składniki:

Brownie na jogurtach skyr

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 jogurty skyry naturalne ( po 150 g każdy )
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 70 g mąki tortowej
  • 40 ml wody

Sposób przygotowania:

Brownie na jogurtach skyr
1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, jogurty i wodę, mieszamy ,,rózgą'' lub łyżką, wsypujemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy.

2. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm.

3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone ciasto studzimy.

4. Kroimy i podajemy. Smacznego życzę.

Moje rady:

Ciasto można pokroić na 16 porcji.

Blaszka o wymiarach około 21 cm x 25 cm.

Ciasto z wyglądu jest takie zakalcowate, ale takie ma być.