Sposób przygotowania:
Brownie Tatiany
Do miski wbij 2 jajka. dodaj sól i ubijając mikserem, stopniowo dosypuj cukier. Mikser ma na to ok. 12 -15 minut na niskich i średnich obrotach. masa ma być "puchata".
Czekoladę trzeba rozpuścić w kąpieli wodnej (jeden garnek w drugi garnek, pod spodem, w tym drugim, wrząca woda, a w pierwszym garnku sama czekolada i masło).
Rozpuść. Ostudź.
Połącz masę czekoladową z mąką, ekstraktem waniliowym i ubitymi jajkami.
Wylej na blaszkę (np. kwadratową 23x23 cm), wysmarowaną lub opryskaną tłuszczem w sprayu i wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik 180 c - konwencjonalny, ok. 20 (lub trochę więcej) minut.
Bez proszku do pieczenia. Więc raczej ciasto plaskate jest ... Ale pysznie czekoladowe !.
Teoretycznie : wykałaczka wbita w ciasto powinna być sucha, a tak naprawdę, to Brownie czasami powinno być czekoladowym "zakalcem" z popękaną skórką ;) Pyszne i działa wprost na babskie akumulatory :D
Czekoladę trzeba rozpuścić w kąpieli wodnej (jeden garnek w drugi garnek, pod spodem, w tym drugim, wrząca woda, a w pierwszym garnku sama czekolada i masło).
Rozpuść. Ostudź.
Połącz masę czekoladową z mąką, ekstraktem waniliowym i ubitymi jajkami.
Wylej na blaszkę (np. kwadratową 23x23 cm), wysmarowaną lub opryskaną tłuszczem w sprayu i wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik 180 c - konwencjonalny, ok. 20 (lub trochę więcej) minut.
Bez proszku do pieczenia. Więc raczej ciasto plaskate jest ... Ale pysznie czekoladowe !.
Teoretycznie : wykałaczka wbita w ciasto powinna być sucha, a tak naprawdę, to Brownie czasami powinno być czekoladowym "zakalcem" z popękaną skórką ;) Pyszne i działa wprost na babskie akumulatory :D
Sarenka
Paola
eli_555