Sposób przygotowania:
Brownie z ciasteczkami Orito
Masło roztapiamy w rondelku na najmniejszym ogniu, cały czas mieszając. Zdejmujemy z palnika i dodajemy pokruszoną w drobne kawałki czekoladę - rozpuszczamy nadal mieszając, aby powstała jednolita masa. Odstawiamy do ostudzenia. Jajka, żółtka, cukier brązowy i wanilinowy ucieramy mikserem na puszysty krem. Do ubitego kremu wlewamy masę czekoladową i mieszamy łyżką aż składniki dokładnie się połączą. Mąkę, szczyptę soli i kakao mieszamy - wsypujemy do ciasta, dodajemy 1/4 pokruszonych ciasteczek i ponownie mieszamy łyżką, aż uzyskamy gładką masę. Ciasto przelewamy do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (opcjonalnie: wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub mąką), wyrównujemy i rozsypujemy pozostałe pokruszone ciasteczka. Pieczemy 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Studzimy na kratce, kroimy zimny.