Sposób przygotowania:
Brownie z kaszy jaglanej z solonymi pistacjamiKasza:
Ugotować kaszę jaglaną. Do garnuszka wlać 1,5 szklanki wody, osolić i zagotować. Do wrzątku wsypać kaszę uprzednio kilka razy przepłukaną pod bieżącą wodą. Kaszę gotować na niewielkim ogniu przez 15 minut i ostudzić.
Masa:
Do ugotowanej kaszy dodać jajka, olej, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki zblendować lub wymieszać w malakserze na gładką i jednolitą masę. Powstałe ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć całe pistacje.
Pieczenie:
Brownie piec w rozgrzanym piekarniku 45-50 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Ciasto kroić po dokładnym ostudzeniu.
gusia1000