Sposób przygotowania:
Brownie z mleczną czekoladą
2 tabliczki czekolady połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miseczki. Masło pokroić na mniejsze kawałki, dodać do czekolady. Masło z czekoladą roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym przez 10 minut mikserem na najwyższych obrotach. Obroty miksera zmniejszyć do minimum. Do jajecznego kremu powoli wlewać masę maślano-czekoladową i powoli mieszać. Nie przerywając mieszania powoli dosypywać kakao, sól i mąkę. Dokładnie wymieszać. Resztę czekolady grubo posiekać, dodać do ciasta, lekko wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i posypanej mąką foremki (użyłam kwadratowej foremki o boku ok. 25 cm). Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 45 minut. Upieczone ciasto ostudzić.