Sposób przygotowania:
'Puszyste' brownie z masłem orzechowym
Czekoladę deserową połamać, wrzucić do metalowej miski, dodać masło i rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić.W misce ubić jaja z cukrem na puszystą masę. Wlewać powoli czekoladę z masłem, cały czas miksując. Dodać mąkę i proszek, zmiksować na niskich obrotach. Wsypać posiekaną czekoladę mleczną, zamieszać. Ciasto wyłożyć do formy (18x28cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Wyrównać. W równych odstępach wyłożyć masło orzechowe. Końcem łyżeczki lekko zamieszać. Piec 30 minut w 160 stopniach. Wyjąć i wystudzić. Dzięki użyciu czekolady deserowej i mlecznej ciasto nie jest zbite i klejące, a puszyste. Ale nadal mocno czekoladowe, a masło orzechowe dodaje fajnego smaczku :)