Sposób przygotowania:
Brownie z owocami
3 tabliczki czekolady połamać i rozpuścić z masłem na małym ogniu. Wystudzić. Jajka ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera, następnie dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem.
Przesianą mąkę zmieszać z solą i dodawać porcjami do masy, mieszając łyżką. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu poukładać truskawki i banany pokrojone w plasterki, lekko dociskając. Pozostałą czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać wierzch ciasta.
Piec w temp. 180 stopni przez 20-30 min.
Przesianą mąkę zmieszać z solą i dodawać porcjami do masy, mieszając łyżką. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu poukładać truskawki i banany pokrojone w plasterki, lekko dociskając. Pozostałą czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać wierzch ciasta.
Piec w temp. 180 stopni przez 20-30 min.