Sposób przygotowania:
Brownie z truskawkamiETAP 1
Masło wraz z gorzką czekoladą umieszczamy w rondelku i rozpuszczamy. Gotową płynną masę studzimy.
ETAP 2
Jajka wraz z cukrem umieszczamy w oddzielnej misce i ubijamy. Do ubitych dodajemy przestudzoną czekoladę, proszek do pieczenia, kakao oraz mąkę. Całość ponownie miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
ETAP 3
Gotowe ciasto wykładamy na przygotowaną blaszkę.
ETAP 4
Przepłukane i osuszone truskawki przekrawamy na połowę. Czekoladę kroimy w kostkę. Przygotowane owoce i czekoladę wykładamy na wierzch ciasta.
ETAP 5
Brownie umieszczamy w nagrzanym piekarniku. Ciasto pieczemy około 30 minut w 180°C. Po wyjęciu studzimy i podajemy.
Przed podaniem dodatkowo możemy oprószyć je cukrem pudrem.
Jagodowa