Sposób przygotowania:
Porzeczkowe brownieETAP 1

Połamaną czekoladę oraz masło umieszczamy w garnku i rozpuszczamy.
ETAP 2

Rozpuszczone składniki lekko studzimy. Do przestudzonych dodajemy kawę i kakao.
ETAP 3

Całość miksujemy dodając cukier puder. Następnie dodajemy jajka. Masę ubijamy około 3 minuty, po czym dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Po połączeniu składników ciasto wylewamy na przygotowaną blaszkę. Brownie wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy je około 40 minut.
ETAP 4

Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy
ETAP 5

ŚMIETANKA: Żelatynę rozpuszczamy w około 1/3 szklanki cieplej wody. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dodajemy cukier do smaku oraz ser.
Do połączonych składników dodajemy żelatynę. Po dokładnym wymieszaniu masę wykładamy na przestudzone brownie. Na śmietankę wykładamy owoce czerwonej porzeczki.
Ciasto schładzamy około 30 minut, by śmietanka zastygła. Gotowe.
Weronika91