kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Brukselka na gorąco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Brukselkę oczyścić i umyć, pokroić cebulę drobno,

Brukselka na gorąco

Składniki:

Brukselka na gorąco

 

  • brukselka 70 dag
  • cebula 1 sztuka
  • cukier do smaku
  • ryż ugotowany 30 dag
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • mąka 1 łyżka
  • olej 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Brukselka na gorąco
podsmażyć na oleju i dodać brukselkę oraz ugotowany ryż – dodać przyprawy i dusić 10 minut. Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Podawać na gorąco.

Tagi:

ryż brukselka