Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Brukselka z masłem i tartą bułką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Brukselka z masełkiem to wspaniały dodatek do obiadu

Brukselka z masłem i tartą bułką

Składniki:

Brukselka z masłem i tartą bułką

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Brukselka z masłem i tartą bułką
Brukselkę oczyścić, wrzucić do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i ugotować. Odsączyć z wody i wyłożyć na półmisek. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą i delikatnie zrumienić. Masłem z bułką polać brukselkę, posypać pokrojonym jajkiem i zieleniną.