Sposób przygotowania:
Brukselki z warzywną zasmażką
Do garnka wlewamy wodę i ją solimy, po czym wstawiamy ją na duży płomień. Warzywa wszystkie dokładnie myjemy i obieramy brukselki z zewnętrznej ciemnej warstwy listków. Tak umyte i obrane dajemy je do wody i gotujemy. Następnie cebulkę, kiełbaskę śląską, pomidorka oraz paprykę jak i szczypiorek drobno siekamy w kostkę. Na średni ogień wstawiamy patelnię i polewamy ją olejem rzepakowym, tak aby zakryć jej powierzchnię. Na rozgrzany olej dajemy kolejno cebulkę ze szczypiorkiem i kiełbaskę, jak nam się usmaży odpowiednio do zarumienienia, to dodajemy żółtą paprykę i pomidorka. tak wszystko mieszamy aż ładnie się nam podsmaży i przyprawiamy przyprawami. W między czasie odcedzamy ugotowaną brukselkę. Danie podajemy na talerzu. SMACZNEGO !!