pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Książka Kucharska: Przekąski w śródziemnomorskim stylu

Bruschetta balsamiczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tym razem bardziej kwaśna wersja włoskiej przekąski.

Bruschetta balsamiczna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bruschetta balsamiczna

 

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta balsamiczna
Pomidory kroimy w kostkę, a liście bazylii drobno siekamy. Dodajemy sól oraz ocet balsamiczny i wszystko dokładnie mieszamy. Bagietkę kroimy w kromki, które następnie opiekamy w tosterze na rumiana. Opieczone kromki nacieramy połówką ząbka czosnku i nakładamy pokrojone pomidory. Smacznego.
Bruschetta balsamiczna
Bruschetta balsamiczna
Bruschetta balsamiczna
Masa pomidrowa