agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Bruschetta na ciepło z mozarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

ciepła bruschetta z przepyszną mozzarellą

Bruschetta na ciepło z mozarellą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bruschetta na ciepło z mozarellą

 

  • bagietka 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • pomidor malinowy 1 szt
  • mozzarella biała 1 kulka
  • mozzarella żółta tarta 3 łyżki
  • bazylia suszona

Sposób przygotowania:

Bruschetta na ciepło z mozarellą
Bagietkę kroimy w ukośne kromki. W rondelku rozpuszczamy masło - zbieramy powstałą na wierzchy piankę i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Bagietkę smarujemy rozpuszczonym masłem, posypujemy obficie bazylią suszoną i serem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 5 minut. Pomidora obieramy kroimy w cienkie plastry. Mozzarellę odsączamy z zalewy i również kroimy. Układamy po plasterku na bagietce. Ponownie posypujemy bazylią oraz odrobina soli.

Smacznego:)
Bruschetta na ciepło z mozarellą
tak przygotowaną bruschettę podawac na ciepło jako przystawkę:)
Bruschetta na ciepło z mozarellą
tak przygotowaną bruschettę podawac na ciepło jako przystawkę:)

Tagi:

tarta