Sposób przygotowania:
Bruschetta truflowa
Ciabatę kroimy w kromki. Smarujemy z jednej strony oliwą truflową i smażymy na patelni grillowej. Podczas smażenia niegrillowana stronę bułki również smarujemy oliwą. Gdy ciabata ładnie się zarumieni przewracamy i grillujemy z drugiej strony. Pomidory kroimy w kosteczkę, im mniejsza tym lepiej. Lekko solimy i dodajemy posiekane liście bazyli. Dolewamy niezużyta podczas smarowania bułki oliwę truflową i mieszamy. Ciepłe grillowane kromki nacieramy ząbkiem czosnku rozciętym po połowie i nakładamy na wierzch pomidory. Smacznego.
agabi22
Babciagramolka
pacpaw
Dość przypadkowo wszedłem w posiadanie tej oliwy. A, że robiłem akurat bruschettę (za która przepadam) zaświeciła mi żaróweczka i mówię może dodam smakowej. Spróbowałem i okazało się strzałem w 10. Teraz tylko oliwy smakowe do takich przekąsek.
anula250
pacpaw
Oliwa truflowa kosztuje około 15zł za 250ml także czasami można pozwolić sobie na chwilę zapomnienia ;o) Jeśli chodzi o ilość więcej niż połowa z tych 75ml wsiąka w pieczywo podczas grillowania. Reszta nadaje tylko aromatu pokrojonym pomidorom. A one pływają raczej w "soku" własnym :o)
anula250
pacpaw
W wielu sklepach spożywczych jest. Popytaj nawet w swoim. Tutaj podaje link do sklepu on-line: http://www.mantini24.pl/show/86,Oliwa-z-bia%C5%82ymi-truflami,-extra-vergine .Pozdrawiam :o)
marietta