pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bruschetta z gorgonzolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

tradycyjna włoska przekąska w nowym wydaniu

Bruschetta z gorgonzolą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bruschetta z gorgonzolą

 

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z gorgonzolą
Pomidory kroimy w kosteczkę, bazylię szatkujemy, całość mieszamy, solimy i odstawiamy w chłodne miejsce. Bagietki kroimy w plasterki. Smarujemy oliwą z dwóch stron i rumienimy na patelni, na małym ogniu. Czosnek kroimy na pół i trzemy nim kromkę bagietki. Następnie nakładamy troszkę gorgonzoli (często też używam fety lub pomijam ser), pomidory i gotowe. Wszystko musimy robić dosyć szybko, aby ser się lekko roztopił, a bagietka w momencie spożywania była ciepła.
Bruschetta z gorgonzolą
Pomidory z bazylią
Bruschetta z gorgonzolą
Opiekanie bagietek
Bruschetta z gorgonzolą
Bruschetta z gorgonzolą