pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bruschetta z polskim akcentem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

z ziemi włoskiej do Polski :o)

Bruschetta z polskim akcentem

Składniki:

Bruschetta z polskim akcentem

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z polskim akcentem
Do jednego naczynia wsypujemy pomidory pokrojone w kostkę. Dodajemy posiekane liście bazylii oraz sól i mieszamy. Do drugiej miseczki wrzucamy ogórki małosolne pokrojone również w drobną kostkę. Odstawiamy na bok i zabieramy się za ciabattę. Kroimy ją w kromki, smarujemy oliwą i smażymy na patelni grillowej. Gdy zacznie się przypiekać nacieramy jedną stronę przekrojonym na pół czosnkiem i nakładamy pokrojone pomidory oraz ogórki.Smacznego!