anecia04

anecia04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Bruschetta ze szpinakiem i botwinką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czas na botwinkę ze szpinakiem

Bruschetta ze szpinakiem i botwinką

Składniki:

Bruschetta ze szpinakiem i botwinką

 

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta ze szpinakiem i botwinką
- Obieramy czosnek i kroimy w plasterki. Podsmażamy na 2 łyżkach oliwy z oliwek, gdy zacznie pachnieć dodajemy rozmrożony szpinak, dusimy przez 12 minut.
- Następnie myjemy botwinkę, osuszamy i kroimy. Dodajemy do szpinaku. Dusimy 5 minut, po tym czasie dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Mieszamy i odstawiamy.
- Grilujemy ciabattę pokrojoną w ukośne 2 cm kromki, aż będzie chrupiąca.
- Gotowe grzanki nacieramy ząbkiem czosnku, a następnie układamy liście szpinaku z botwinką. Układamy kawałki sera lazur.