Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Brzoskwinie z patelni

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Szybki i smaczny deser-brzoskwinie z patelni polane maslem z tarta bulka.

Brzoskwinie z patelni

Składniki:

Brzoskwinie z patelni

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie z patelni
Brzoskwinie myjemy,obieramy i kroimy w kostke.Na patelni rozpuszczamy maslo,dodajemy pokrojone brzoskwinie i przesmazamy na srednim ogniu 5-8 minut.Wyjmujemy do miseczek lyzka cedzakowa,na pozostalym na patelni masle przesmazamy na zloto 4 lyzki tartej bulki.Polewamy nia brzoskwinie,posypujemy cukrem i dekorujemy bita smietana,oraz kawalkami brzoskwini.Podajemy natychmast,deser musi byc cieply.