aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Brzoskwiniowa rolada

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moja najlepsza rolada z brzoskwiniami

Brzoskwiniowa rolada

Składniki:

Brzoskwiniowa rolada

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowa rolada
Białka ubij z cukrem pudrem. Żółtka wymieszaj z mąką i budyniem czekoladowym, połącz z pianą. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w 200 st. Biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń papier ciasto zroluj. Z budyniu migdałowego, mleka i cukru ugotuj budyń. Ostudź utrzyj z masłem. Biszkopt rozwiń, posmaruj kremem budyniowym. Posyp owocami. Zwiń roladę i schłodź.