Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowa W-Zetka
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Odkładamy na bok. Ucieramy ciasto. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami na jednolitą masę. Do utartej masy dokładamy proszek do pieczenia, mąkę, kakao i dokładnie miksujemy. Na koniec ciasto łączymy z żółtkami. Wylewamy na blaszkę i pieczemy około 45 minut w 180°C. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy i przekrawamy na połowę.Gotowe przekładamy brzoskwiniową śmietankąSmietanka- Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody. Studzimy. Śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier, sok i na koniec mus brzoskwiniowy. Całość dokładnie mieszamy. Śmietanką przekładamy przecięte placki. Górę zdobimy rozetkami wykonanymi z części śmietanki.