Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowe fale dunaju
1 kostkę margaryny utrzeć z cukrem. Następnie cały czas ucierając dodawać po kolei mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , żółtka , cukier waniliowy i ubitą pianę z białek. Dobrze wyrobić. Ciasto podzielić na 2 części i do jednej dodać kakao. Wymieszać. Na blaszkę wyłożoną pergaminem wylać jasne ciasto a na nie ciemne. Na wierzchy poukładać połówki brzoskwiń przecięciem do dołu zatapiając je w ciasto. Piec 50 minut w 180 st C. W 3 szklankach mleka ugotować 3 budynie śmietankowe wg przepisu na opakowaniu. Dobrze wymieszać, aby nie było grudek. Ostudzić. Zimny budyń utrzeć z miękką margaryną. Masę budyniową wyłożyć na upieczony, ostudzony placek. Wierzch polać polewą czekoladową.