Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowe placuszki śniadaniowe
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka ubijamy mikserem z cukrem dodajemy mleko i mąkę i mieszamy.
Brzoskwinie po obraniu trzemy na tarce, dodajemy do masy z żółtkami i dokładnie mieszamy, dodajemy pianę z białek i delikatnie łączymy wszystkie składniki za pomocą łyżki.
Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy niewielkie placki, po parę chwil z obu stron, aż ładnie się zarumienią.
Po usmażeniu nadmiar tłuszczu możemy odsączyć na papierowym ręczniku.
Żółtka ubijamy mikserem z cukrem dodajemy mleko i mąkę i mieszamy.
Brzoskwinie po obraniu trzemy na tarce, dodajemy do masy z żółtkami i dokładnie mieszamy, dodajemy pianę z białek i delikatnie łączymy wszystkie składniki za pomocą łyżki.
Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy niewielkie placki, po parę chwil z obu stron, aż ładnie się zarumienią.
Po usmażeniu nadmiar tłuszczu możemy odsączyć na papierowym ręczniku.
karola0039