Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Brzoskwiniowe placuszki śniadaniowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, delikatne i puszyste placuszki z brzoskwiniami

Brzoskwiniowe placuszki śniadaniowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Brzoskwiniowe placuszki śniadaniowe

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowe placuszki śniadaniowe
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka ubijamy mikserem z cukrem dodajemy mleko i mąkę i mieszamy.
Brzoskwinie po obraniu trzemy na tarce, dodajemy do masy z żółtkami i dokładnie mieszamy, dodajemy pianę z białek i delikatnie łączymy wszystkie składniki za pomocą łyżki.
Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy niewielkie placki, po parę chwil z obu stron, aż ładnie się zarumienią.
Po usmażeniu nadmiar tłuszczu możemy odsączyć na papierowym ręczniku.
Brzoskwiniowe placuszki śniadaniowe
Dobrze ubita piana z białek, na koniec delikatnie połączona z resztą masy sprawi, że placki będą puszyste
Brzoskwiniowe placuszki śniadaniowe
Smażymy niewielkie placki na rozgrzanej patelni po parę chwil z każdej strony

Tagi:

jajko jajka