Sposób przygotowania:
Jaglanka kokosowa z miodowym jogurtem i borówką
Kaszę jaglaną wsypujemy do garnka, zalewamy ją mlekiem, dodajemy wiórki kokosowe, zagotowujemy, przykręcamy gaz na minimalny i gotujemy kasze pod przykryciem około 10-15 minut( aż do momentu kiedy wchłonie całe mleko ).
Kaszę zastawiamy z palnika i odstawiamy na 10 minut aby jeszcze doszła. Kaszę spulchniamy widelcem i przekładamy do 2 miseczek.
Na każdą porcję nakładamy po 2 łyżki jogurtu naturalnego, polewamy go miodem i wszystko posypujemy opłukanymi borówkami amerykańskimi.
Jemy na zdrowie, smacznego ;)
Kaszę zastawiamy z palnika i odstawiamy na 10 minut aby jeszcze doszła. Kaszę spulchniamy widelcem i przekładamy do 2 miseczek.
Na każdą porcję nakładamy po 2 łyżki jogurtu naturalnego, polewamy go miodem i wszystko posypujemy opłukanymi borówkami amerykańskimi.
Jemy na zdrowie, smacznego ;)