Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowy pucharek.
na około 2 porcje
Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy gruba kostkę.Pokrojone brzoskwinie wykładamy do pucharków.Zalewę z puszki wlewamy do garnuszka.Dodajemy 2 goździki,i podgrzewamy na małym ogniu przez około 3 minuty mieszając.Po 3 minutach zdejmujemy garnek z ognia.Wyjmujemy goździki wlewamy 2 małe łyżeczki likieru brzoskwiniowego. Syrop wlewamy do pucharków.Dodajemy po 2 łyżki ubitej śmietany.Po wierzchu posypujemy kakao.
Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy gruba kostkę.Pokrojone brzoskwinie wykładamy do pucharków.Zalewę z puszki wlewamy do garnuszka.Dodajemy 2 goździki,i podgrzewamy na małym ogniu przez około 3 minuty mieszając.Po 3 minutach zdejmujemy garnek z ognia.Wyjmujemy goździki wlewamy 2 małe łyżeczki likieru brzoskwiniowego. Syrop wlewamy do pucharków.Dodajemy po 2 łyżki ubitej śmietany.Po wierzchu posypujemy kakao.