iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Brzoskwiniowy serowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Brzoskwiniowy serowiec na zimno

Brzoskwiniowy serowiec

Składniki:

Brzoskwiniowy serowiec

 

  • Biszkopt
  • 4 szt jajka
  • 3/;4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 łyżki mąka ziemniaczana
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • masa owocowa
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1/2 szklanki woda
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • Masa serowa
  • 1/2 kg twarogu
  • 2 szt galaretka
  • 1/2 litra śmietany 30 %
  • 1/2-1 szklanka cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowy serowiec
Pieczemy biszkopt. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę . Dodajemy mąki i proszek do pieczenia. Lekko mieszamy dodajemy żółtka. Wlewamy masę na blaszkę i pieczemy ok 30 min. Masa owocowa. Brzoskwinie razem z sokiem i wodą miksujemy na papkę, dosypujemy dwie suche galaretki- mieszamy. Zostawiamy na 1 godzinę. Następnie na wolnym ogniu podgrzewamy i mieszamy aby żelatyna się rozpuściła- nie gotujemy. Zostawiamy do wystudzenia. Wlewamy na zimny biszkopt. Masa serowa. Ser ucieramy z cukrem pudrem .Galaretki rozrabiamy w 2 szklankach wody. Tężące wlewamy do sera.Mieszamy. Śmietanę ubijamy i tez dodajemy do sera.Mieszamy i wlewamy na twarda już galaretkę owocową. Wstawiamy do lodówki.