Sposób przygotowania:
Brzoskwioniwe lody z jabłkową nutą
Owoce umyć i osuszyć. Brzoskwinie obrać, wydrążyć pestkę i pokroić na mniejsze kawałki. Jabłko pozbawić gniazda nasiennego i również pokroić w mniejszą kostkę. Przełożyć do garnka, dodać cukier brązowy i dusić aż owoce będą miękkie i będą się rozpadać. Następnie zdjąć z ognia i dokładnie zblednować. Mus przełożyć na sito i przetrzeć. Ostudzić. Do drugiego garnka wlać śmietankę, mleko oraz dać cukier. Podgrzewać do momentu aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia i także ostudzić. Gdy obie masy będą zimne połączyć je ze sobą, wymieszać a następnie ubić mikserem. Wstawić do zamrażalnika i przez pierwsze 3 godziny co 30 minut miksować mikserem, żeby nie tworzyły się kryształki lodu. Zamrozić. Smacznego!