Sposób przygotowania:
Bucatini z krewetkami, czosnkiem i chilli
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta.
Na patelni przesmażamy na oliwie posiekany drobno czosnek i papryczkę chilli ( ilość papryczki w zależności od stopnia ostrości ja użyłam całej ), solimy, pieprzymy i smażymy minutę, dodajemy obrane i opłukane krewetki i smażymy 2 minuty.
Na patelnie dodajemy ugotowany i odcedzony makaron, dodajemy posiekaną natkę pietruszki – wszystko razem starannie mieszamy, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku i serwujemy gorące, najlepiej z lampką białego wina : )
Na patelni przesmażamy na oliwie posiekany drobno czosnek i papryczkę chilli ( ilość papryczki w zależności od stopnia ostrości ja użyłam całej ), solimy, pieprzymy i smażymy minutę, dodajemy obrane i opłukane krewetki i smażymy 2 minuty.
Na patelnie dodajemy ugotowany i odcedzony makaron, dodajemy posiekaną natkę pietruszki – wszystko razem starannie mieszamy, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku i serwujemy gorące, najlepiej z lampką białego wina : )
smokii