Sposób przygotowania:
Bucatini z kurczakiem ziołowo-curry
Dzień wcześniej pokroić piersi kurczaka na małe kawałeczki , w pjemniku zrobic marynatę ; kilka łyzek olivy - dodac liście laurowe , kilka owocow jałowca , paprykę mieloną słodką , rozetrzec troszkę rozmarynu , bazylii , tymianku , dodać troszkę curry i kurkumy oraz ziarenek smaku , włożyc do foliowego woreczka i do lodowki. Następnego dnia tą oto mieszanke wylożyć na patelnie i podpiec kawałeczki do zrumienienia , następnie zalac woda dodac 2 pokrojone w drobną kosteczkę cebulki i dusić do uzyskania miękkosci piersi dodając jeszcze raz ziola które daliśmy do marynaty , Dodać więcej curry oraz kurkumy , przyprawić ziarenkami smaku ,, na sam koniec duszenia dodać szafran , Wywar wraz z mięsem zagęszczamy mąką , kiedy jest już gotowy zabielamy dwoma łyzkami gestej smietany. Makaron bucatini gotujemy w osolnej wodzie z dodatkiem oliwy . Odcedzamy i przelewamy gorąca wodą , Podajemy przyozdabiając łyżeczka smietany z galązką bazylii i posiekanym mlodym porem. Smacznego:)
wolwo
jarek-energy
fotki zawsze robione przed jedzonkiem