pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bucatini z sosem serowym i salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo szybki w wykonaniu makaron z sosem serowym z akcentem mięsnym

Bucatini z sosem serowym i salami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bucatini z sosem serowym i salami

 

  • makaron bucatini 200g,
  • ser topiony śmietankowy 100g,
  • mleko 30 ml,
  • ser żółty 10 dag,
  • salami 15 dag,

Sposób przygotowania:

Bucatini z sosem serowym i salami
Salami kroimy w kosteczkę i prażymy w rondelku. Gdy zacznie się wytapiać tłuszcz (jak będzie mocno tłuste salami trochę tłuszczu można odlać) wlewamy mleko i dodajemy serek topiony oraz tarty ser żółty. Podgrzewamy na małym ogniu nieustannie mieszając do rozpuszczenia się sera i uzyskania jednolitej masy. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię z sosem. Chwilkę podgrzewamy dokładnie mieszając, aby sos połączył się z makaronem. Smacznego.
Bucatini z sosem serowym i salami
Ugotowany makaron mieszamy dokładnie z sosem jednocześnie wszystko podgrzewając

Tagi:

makaron sery ser