Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Budyń jaglany z bananem i cytryną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki budyń z kaszy jaglanej z dodatkiem banana to pożywny i pełnowartościowy posiłek, który dostarczy niezbędnej energii, a przy tym świetnie smakuje.

Budyń jaglany z bananem i cytryną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Budyń jaglany z bananem i cytryną

 

Sposób przygotowania:

Budyń jaglany z bananem i cytryną
Mleko wlewamy do rondelka i zagotowujemy je. Następnie dodajemy kaszę, przykrywamy i gotujemy około 20 minut.

Banana obieramy ze skórki, łamiemy na kawałki i wrzucamy do rondelka. Dodajemy też sok wyciśnięty z cytryny oraz cukier waniliowy. Blendujemy całość do momentu uzyskania pożądanej konsystencji (je nie blendowałam na gładką masę, bo lubię kawałki kaszy w budyniu).

Przekładamy budyń do pucharków.
Budyń jaglany z bananem i cytryną
Mleko wlewamy do rondelka i zagotowujemy je. Następnie dodajemy kaszę, przykrywamy i gotujemy około 20 minut.
Budyń jaglany z bananem i cytryną
Banana obieramy ze skórki, łamiemy na kawałki i wrzucamy do rondelka. Dodajemy też sok wyciśnięty z cytryny oraz cukier waniliowy.

Tagi:

budyń desery