Sposób przygotowania:
Budyń jaglany z bananem i cytryną
Mleko wlewamy do rondelka i zagotowujemy je. Następnie dodajemy kaszę, przykrywamy i gotujemy około 20 minut.
Banana obieramy ze skórki, łamiemy na kawałki i wrzucamy do rondelka. Dodajemy też sok wyciśnięty z cytryny oraz cukier waniliowy. Blendujemy całość do momentu uzyskania pożądanej konsystencji (je nie blendowałam na gładką masę, bo lubię kawałki kaszy w budyniu).
Przekładamy budyń do pucharków.
Banana obieramy ze skórki, łamiemy na kawałki i wrzucamy do rondelka. Dodajemy też sok wyciśnięty z cytryny oraz cukier waniliowy. Blendujemy całość do momentu uzyskania pożądanej konsystencji (je nie blendowałam na gładką masę, bo lubię kawałki kaszy w budyniu).
Przekładamy budyń do pucharków.