Sposób przygotowania:
Delicja bez pieczenia
Masa serowa:
Ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków.
Utrzeć masło z cukrem, następnie dodać żółtka, zmiksować.
Do utartego masła, dodawać po łyżce sera, cały czas ucierać.
Białka ubić na sztywno, dodać do sera, delikatnie wymieszać.
Przełożyć masę serową do garnka, mieszając na wolnym ogniu zagotować.
Budyń rozmieszać w mleku, wlać do masy serowej, mieszając doprowadzić do zagotowania, ostudzić.
Masę serową podzielić na 2 części.
Masa jabłkowa:
Przesmażone jabłka przekładamy do rondla, mieszając, doprowadzamy, do podgrzania tak, aby były gorące, zdjąć rondel z ognia.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie wlać do gorących jabłek dokładnie wymieszać, ostudzić.
Składanie ciasta:
1. herbatniki
2. połowa masy serowej
3. biszkopty okrągłe
4, masa jabłkowa
5. herbatniki
6. masa serowa
7. oprószyć ciasto kakao
Wstawić ciasto do lodówki najlepiej na całą noc.
Ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków.
Utrzeć masło z cukrem, następnie dodać żółtka, zmiksować.
Do utartego masła, dodawać po łyżce sera, cały czas ucierać.
Białka ubić na sztywno, dodać do sera, delikatnie wymieszać.
Przełożyć masę serową do garnka, mieszając na wolnym ogniu zagotować.
Budyń rozmieszać w mleku, wlać do masy serowej, mieszając doprowadzić do zagotowania, ostudzić.
Masę serową podzielić na 2 części.
Masa jabłkowa:
Przesmażone jabłka przekładamy do rondla, mieszając, doprowadzamy, do podgrzania tak, aby były gorące, zdjąć rondel z ognia.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie wlać do gorących jabłek dokładnie wymieszać, ostudzić.
Składanie ciasta:
1. herbatniki
2. połowa masy serowej
3. biszkopty okrągłe
4, masa jabłkowa
5. herbatniki
6. masa serowa
7. oprószyć ciasto kakao
Wstawić ciasto do lodówki najlepiej na całą noc.