Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 833]

Kokosowy deser z chia i musem z mango

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny deser na bazie mleczka kokosowego. Świetnie sprawdzi się też jako podwieczorek lub drugie śniadanie.

Kokosowy deser z chia i musem z mango Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosowy deser z chia i musem z mango

 

  • mleko kokosowe 330 ml
  • nasiona chia 3 łyżki
  • mango 1 mała sztuka
  • miód 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Kokosowy deser z chia i musem z mango
Mleczko kokosowe wlewamy do miski i dodajemy miód oraz nasiona chia. Mieszamy dokładnie trzepaczką, aż miód się rozpuści. Następnie przekładamy masę do szklanek i przykrywamy folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na około 6 godzin.

Mango obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera. Miksujemy na gładką masę, a następnie nakładamy do szklanek. Wierzch wyrównujemy łyżką. Dekorujemy listkami mięty lub bazylii.
Kokosowy deser z chia i musem z mango
Mleczko kokosowe wlewamy do miski i dodajemy miód oraz nasiona chia.
Kokosowy deser z chia i musem z mango
Mieszamy dokładnie trzepaczką, aż miód się rozpuści.
Kokosowy deser z chia i musem z mango
Następnie przekładamy masę do szklanek i przykrywamy folią spożywczą.
Kokosowy deser z chia i musem z mango
Mango obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera. Miksujemy na gładką masę.

Tagi:

deser