Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Budyń jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny budyń jagodowy. Pyszny deser dla całej rodziny. Warto go przygotować.

Budyń  jagodowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Budyń jagodowy

 

Sposób przygotowania:

Budyń jagodowy
Jagody miksujemy blenderem na mus. Z mleka odlewamy 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotujemy razem z musem jagodowym. W odlanym mleku mieszamy mąkę ziemniaczaną, mąkę krupczatkę oraz cukier. Zawiesinę wlewamy do gotującego się mleka z musem. Mieszamy i gotujemy 2 minuty, cały czas mieszając. Gorący budyń przelewamy do pucharków.
Budyń  jagodowy
Jagody miksujemy blenderem na mus. Z mleka odlewamy 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotujemy razem z musem jagodowym.
Budyń  jagodowy
W odlanym mleku mieszamy mąkę ziemniaczaną, mąkę krupczatkę oraz cukier. Zawiesinę wlewamy do gotującego się mleka z musem. Mieszamy i gotujemy 2 minuty, cały czas mieszając.