Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Babeczki jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo smaczna babeczki z nadzieniem o smaku jagodowym

Babeczki jagodowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babeczki jagodowe

 

  • 0,5 kostki masła
  • 6 pełnych łyżek mąki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1,5 szklanki mleka
  • 6 łyżek soku jagodowego
  • jagody

Sposób przygotowania:

Babeczki jagodowe
masło zagnitamay razem z mąką, cukrem pudrem oraz jajkiem na jednolite coiasto, które następnie wałkujemy i nakładamy do foremek. babeczki pieczemy przez 10 minut w temp 180* . Na gaz nastawiamy 1 szklanke mleka a w 0,5 szklance rozmieszujemy budyń śmietankowy który wlewamy na gotujące się mleko. Budyń powinien mieć dość gęstą konsystencje. Po lekkim ostudzeniu dodajemy do budyniu sok jagodowy i bardzo dokładnie mieszamy. Mase budyniową nakładamy do upieczonych babeczek, które następnie dekorujemy świeżymy jagodami.
Babeczki jagodowe
masło zagnitamay razem z mąką, cukrem pudrem oraz jajkiem
Babeczki jagodowe
babeczki pieczemy przez 10 minut w temp 180*
Babeczki jagodowe
Etap 3

Tagi:

jajko jajka