mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Budyń jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki, łatwy deser jagodowy ;)

Budyń jagodowy

Składniki:

Budyń jagodowy

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Budyń jagodowy
Odlewam pół szklanki mleka (będzie potrzebne do rozrobienia mąki). Jagody lekko rozmrażam, miksuję z pozostałym mlekiem. Wlewam do garnka, dodaję oba cukry i chwilę gotuję.
W pozostałym mleku rozrabiam mąkę ziemniaczaną. Do gotujących się jagód powoli wlewam mieszankę mąki z mlekiem, cały czas mieszając. Doprowadzam do wrzenia i gotuję jeszcze przez 2 minuty. Cały czas należy intensywnie mieszać, żeby nie powstały grudki. Gotowy budyń przelewam do miseczek lub na talerze. Od razu podaje.