dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Budyń waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowy budyń jest pyszny i prosty

Budyń waniliowy

Składniki:

Budyń waniliowy

 

 

  • pół szkl cukru

 

  • cukier waniliowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Budyń waniliowy
Z pół litra mleka odlać jedną szklankę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem w rondelku Do odlanego mleka dodać mąkę i dobrze wszystko wymieszać.(mąki jest duzo więc lepiej zrobić to wsypując mąkę do większej miseczki i zalewając tam mlekiem). Kiedy mleko w rondelku się zagotuje, wlać mleko z mąką i dynamicznie mieszać aż krem zgęstnieje na budyń. Rozlać do mniejszych naczynek Zostawić do ostygnięcia.