justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Budyń waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

budyń nie musi być kupno, zrobiony samemu jest o niebo lepszy, można dodać do niego masło i stworzyć smaczny krem do ciasta

Budyń waniliowy

Składniki:

Budyń waniliowy

 

 

Sposób przygotowania:

Budyń waniliowy
Z mleka odlewamy około 1/4. Resztę należy zagotować razem z cukrem oraz masłem. Trzeba pilnować, ponieważ bardzo szybko może się przypalić. Mąkę dokładnie rozmieszać z mlekiem, aby nie powstały żadne grudki. Można wlać do słoika, zakręcić i wstrząsnąć, mąka się ładnie wymiesza z mlekiem. Do gotującego się mleka wlewamy mączną masę i mieszając czekamy, aż zgęstnieje i powstanie budyń. Gotowy przelewamy do miseczek.