Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Budyń z Amaretto :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Domowy budyń o migdałowym smaczku.

Budyń z Amaretto :

Składniki:

Budyń z Amaretto :

 

 

Sposób przygotowania:

Budyń z Amaretto :
Zagotować wodę z masłem i 5 łyżek syropu Amaretto . Zmniejszyć gaz i gotować przez 5 minut. Dolać mleko ( 1/2 szklanki zostawić ) i ponownie zagotować .Rozmieszać żółtka z zimnym mlekiem i mąką ziemniaczaną i wlać na gotujące się mleko. Ogrzewać mieszając aż budyń zgęstnieje .
Przelać do 4 czarek .Zostawić by lekko przestygł. Posypać malinami , polać delikatnie syropem Amaretto.