Sposób przygotowania:
Budyń z sera białego
Ugotowane ziemniaki i ser przepuścić przez maszynkę. Skórkę pomarańczową pokroić a drobną kosteczkę. Jaja rozbić i odłączyć żółtka od białek. W misce kamiennej utrzeć margarynę z żółtkami i cukrem, dodać przygotowaną masę serową, cukier waniliowy, skórkę pomarańczową i na końcu ubitą z białek pianę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przełożyć do formy budyniowej, uprzednio wysmarowanej margaryną. Gotowac na parze około 60 minut. Jeżeli wstawionym nie mamy formy budyniowej, gotować w garnku szczelnie przykrytym, wstawionym do gorącej wody tak, aby woda sięgała do 3/4 wysokości garnka z budyniem. Gotować wówczas 70 minut. Gotowy budyń wyłożyć na salaterkę, posypać cukrem waniliowym